Βιωματικό Σεμινάριο της Ζωντανής Βιβλιοθήκης

Στις 21 Ιουνίου, η Ζωντανή Βιβλιοθήκη διοργανώνει βιωματικό σεμινάριο με τίτλο «ΑΝ ΟΧΙ ΕΣΥ, ΠΟΙΟΣ; Πώς μπορείς να παρέμβεις όταν γίνεσαι μάρτυρας ρατσιστικών επιθέσεων» στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Λαμπηδόνα 2015 του Κοινωνικού Πολιτιστικού Κέντρου Βύρωνα.

 Οι ρατσιστικές επιθέσεις συμβαίνουν σε όλη την Ευρώπη, ενώ τον τελευταίο καιρό στην Ελλάδα έχουν ενταθεί σημαντικά: άνθρωποι υφίστανται προσβολές και πέφτουν θύματα επιθέσεων λόγω του χρώματος του δέρματός τους, της διαφορετικής καταγωγής ή του θρησκεύματός, του σεξουαλικού προσανατολισμού, της εμφάνισης ή ταυτότητας φύλου ή απλώς επειδή έχουν ένα διαφορετικό τρόπο ζωής από τους περισσότερους και τις περισσότερες από εμάς.

Το να υπερασπίζεσαι κάποιον ή κάποια που βρίσκεται σε ανάγκη, ενώ οι άλλοι σωπαίνουν δεν είναι εύκολο. Πολλοί άνθρωποι όταν βλέπουν μια ρατσιστική επίθεση, γρήγορα απομακρύνονται σαν να μη συμβαίνει τίποτα. Συχνά φοβούνται ή δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν. Ωστόσο η άγνοια ενισχύει στην πραγματικότητα το κλίμα της βίας.

Το σεμινάριο αυτό σκοπεύει στην εκπαίδευση – εξάσκηση και στη θαρραλέα παρέμβαση των πολιτών σε περιπτώσεις ρατσιστικών συμβάντων και δουλεύει επάνω στο:

  • Τι είναι το θάρρος των ενεργών πολιτών (το λεγόμενο και civil courage).
  • Πως να αντιδράσουμε όταν γινόμαστε μάρτυρες σε ένα ρατσιστικό συμβάν.
  • Πως μπορούμε να υποστηρίξουμε αποτελεσματικά το θύμα ρατσιστικής επίθεσης.
  • Τι πρέπει να έχουμε κατά νου όταν αντιμετωπίζουμε ένα ρατσιστικό επεισόδιο.

Γιατί μπορούμε να βοηθήσουμε ξεπερνώντας τους φόβους μας και να παρεμβαίνουμε όταν άλλοι και άλλες κινδυνεύουν, γιατί αν όχι εσύ, ποιός;

 

  • Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. με την ένδειξη "Αν όχι εσύ ποιος". Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
  • Για περισσότερες πληροφορίες/ διευκρινίσεις στο τηλέφωνο 6940975759.
  • Το σεμινάριο πραγματοποιείται δωρεάν, όπως και όλες οι δράσεις της Ζωντανής Βιβλιοθήκης.

 

AnOxi 2

 

ΤΙ: Βιωματικό Σεμινάριο της Ζωντανής Βιβλιοθήκης με θέμα: «Αν όχι εσύ, ποιος; Πώς μπορείς να παρέμβεις όταν γίνεσαι μάρτυρας ρατσιστικών επιθέσεων»

ΠΟΥ: Άλσος Αγίας Τριάδας Βύρωνα, Λαμπηδόνα

ΠΟΤΕ: Κυριακή 21 Ιουνίου, 12:0016:00

 

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα...

Additional information