Ζωντανά Βιβλία στα θρανία!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Ρατσισμού και των Διακρίσεων (21/3), η Ζωντανή Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων της Γ' Δημοτικής Κοινότητας και το σχολικό σύμβουλο της 10ης Περιφέρειας Αθηνών, μετακομίζει την Κυριακή 30 Μαρτίου, από τις 12:00 ως τις 17:00, στα Πετράλωνα στα συστεγαζόμενα 76ο και 138ο Δημοτικά Σχολεία Αθηνών, στην οδό Κυκλώπων 6, δίπλα στο σταθμό ΗΣΑΠ Πετραλώνων. Οι επισκέπτες της Ζωντανής Βιβλιοθήκης θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τα "ζωντανά βιβλία", να ακούσουν τις ιστορίες τους, να τους κάνουν ερωτήσεις για να μάθουν όσα ίσως φοβόντουσαν να ρωτήσουν και να έρθουν τελικά αντιμέτωποι με τις προκαταλήψεις τους.

Ο χώρος είναι προσβάσιμος στα Άτομα με Αναπηρία, ενώ θα υπάρχει και κατάλογος βιβλίων σε μεγαλογράμματη γραμματοσειρά. Θα παρέχεται ακόμα "ζωντανό λεξικό" (διερμηνεία) στα Αγγλικά αλλά και στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, στην περίπτωση που ο αναγνώστης δεν μιλάει τη γλώσσα του βιβλίου. Τέλος, θα υπάρχει δυνατότητα δημιουργικής φύλαξης των παιδιών των αναγνωστών κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στη Ζωντανή Βιβλιοθήκη και για πρώτη φορά παράλληλα με τη λειτουργία της Ζωντανής Βιβλιοθήκης, από τις 12:00 μέχρι τις 14:00, θα παρουσιαστεί από το Κουκλοθέατρο Καραμπόλα η διαδραστική παράσταση, για μικρούς και μεγάλους, «Ο Ήλιος και ο ποντικός» βασισμένη σ’ ένα λαϊκό παραμύθι.

Ελάτε να διαβάσετε εκείνες τις ιστορίες που σας προκαλούν, σας δυσκολεύουν, σας ιντριγκάρουν, ελάτε εκεί που η αφήγηση γίνεται αντίσταση.

 

ΤΙ: Ζωντανή Βιβλιοθήκη, μια βιωματική δράση για την προώθηση ενός πολιτισμού πολυμορφίας, ενάντια στις διακρίσεις, την προκατάληψη, τον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

ΠΟΥ: 76ο και 138ο Δημοτικά Σχολεία Αθηνών, Κυκλώπων 6, στα Πετράλωνα (δίπλα στο σταθμό ΗΣΑΠ Πετράλωνα, έξοδος προς Άνω Πετράλωνα)

ΠΟΤΕ: Κυριακή 30 Μαρτίου, 12:00 – 17:00.

 

Afisa web

.

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα...

Additional information