Ζωντανά Βιβλία στον Ταύρο

Μετανάστες, άτομα με αναπηρία, οροθετικές, πρόσφυγες, γκέι και τρανς άτομα γίνονται καθημερινά στόχος όχι μόνο φασιστικών ομάδων και ρατσιστικών αντιλήψεων, αλλά και του ίδιου του κράτους που δείχνει με τις εξοντωτικές πολιτικές του να θέλει να τους τοποθετήσει στο περιθώριο. Πάνω απ' όλα, όμως, η προκατάληψη και η μη αποδοχή της διαφορετικότητας παραμένουν εδραιωμένες σε μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας μας.

Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη προτείνει την ανθρώπινη επαφή ως το καλύτερο αντίδοτο στις κάθε είδους διακρίσεις, και μια φιλική κουβέντα πρόσωπο με πρόσωπο με τα «ζωντανά βιβλία», με ανθρώπους δηλαδή που αφηγούνται πώς έχουν δεχτεί τον ρατσισμό μέσα από τα προσωπικά τους βιώματα, ως το απλούστερο εργαλείο για την κατανόηση του άλλου και την αντιμετώπιση της άγνοιας που γεννά προκαταλήψεις.
Ελάτε να διαβάσετε εκείνες τις ιστορίες που σας προκαλούν, σας δυσκολεύουν, σας ιντριγκάρουν. Ελάτε εκεί που οι ιστορίες ζωντανεύουν…


ΤΙ: Ζωντανή Βιβλιοθήκη, μια βιωματική δράση για την προώθηση ενός πολιτισμού πολυμορφίας, ενάντια στις διακρίσεις, την προκατάληψη, τον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
ΠΟΥ: Δήμος Μοσχάτου-Ταύρου, Αίθουσα 7 των πρώην Δημοτικών Σφαγείων, Επταλόφου 2, Ταύρος.
ΠΟΤΕ: Κυριακή 15 Δεκεμβρίου, 12.00 – 18.00

AfisaΜοιραστείτε αυτή τη σελίδα...

Additional information