Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη στην παράσταση «Bent»

Τα «ζωντανά βιβλία» μιλάνε για τις διακρίσεις και το φασισμό με τους θεατές της θεατρικής παράστασης “Bent”.

 

   Σε μια περίοδο που η συζήτηση για τον ρατσισμό και τον φασισμό μοιάζει πιο επίκαιρη από ποτέ, η Ζωντανή Βιβλιοθήκη δεν θα μπορούσε να μείνει σιωπηλή. Η θεατρική παράσταση Bent του Martin Sherman, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζιά, μοιάζει να είναι η ιδανική εισαγωγή σε μια κουβέντα για τις διακρίσεις, το φασισμό και την πολιτική του καλλιεργεί το μίσος και τον φόβο για το διαφορετικό.

Το BENT, μια παράσταση με θέμα την αντιμετώπιση των γκέι στη ναζιστική Γερμανία, είναι ένα έργο για το παράλογο της εξουσίας. Εξετάζει το τι μπορεί να συμβεί σε μια ομάδα ανθρώπων όταν η μοίρα τους εξαρτάται από τις διαθέσεις κάποιων συνανθρώπων τους, που έχουν στα χέρια τους εξουσία που τροφοδοτείται από μίσος, προκαταλήψεις και φανατισμό.

 

Τη Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Μαΐου η Ζωντανή Βιβλιοθήκη θα βρίσκεται εκεί για να συνομιλήσει με τους θεατές του Bent, αμέσως μετά το τέλος της παράστασης. Την κουβέντα θα ανοίξουν τρία «Ζωντανά βιβλία», άνθρωποι δηλαδή που έχουν βιώσει από πρώτο χέρι τον ρατσισμό και τις κοινωνικές διακρίσεις. Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση με το κοινό πάνω στον παραλογισμό του φασισμού αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης των προκαταλήψεων.

 

 

ΤΙ: Συζήτηση με θέμα τιε κοινωνικές διακρίσεις, το ρατσισμό και το φασισμό, με αφορμή την παράσταση Bent, η οποία πραγματεύεται την αντιμετώπιση των γκέι στη ναζιστική Γερμανία.

 

ΠΟΥ: Πολυχώρος VAULT
Μελενίκου
26 (Ιερά οδός), Βοτανικός.

 

 

ΠΟΤΕ: Δευτέρα 28 και Τρίτη 29 Μαϊου, αμέσως μετά την παράσταση.

 

 

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ VAULT
Μελενίκου
26 (Ιερά οδός), Βοτανικός τ.κ 10447

Τηλέφωνο επικοινωνίας- κρατήσεων: 2103302348, 6932296229

Έναρξη παράστασης: 21.15 μ.μ.

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ

 

bent

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα...

Additional information