Ζωντανά Βιβλία στο Βύρωνα

Την Κυριακή 11 Μαρτίου - δέκα ημέρες πριν την παγκόσμια ημέρα κατά του ρατσισμού - από τις 12:00 ως τις 17:00 η Ζωντανή Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με το Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα θα βρίσκεται στη Λαμπηδόνα, στο άλσος Αγ. Τριάδας (Βύρωνας). Οι επισκέπτες της Ζωντανής Βιβλιοθήκης θα έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν με τα "ζωντανά βιβλία", να ακούσουν τις ιστορίες τους, να τους κάνουν ερωτήσεις και να μάθουν όσα ίσως φοβόντουσαν να ρωτήσουν, για να έρθουν τελικά αντιμέτωποι με τις προκαταλήψεις τους.

Ο χώρος είναι προσβάσιμος σε Άτομα με Αναπηρία (προσβάσιμη είσοδος από τη συμβολή των οδών Καισαρείας και Ξάνθης), ενώ θα υπάρχει και κατάλογος βιβλίων σε μεγαλογράμματη γραμματοσειρά. Θα παρέχεται ακόμα ζωντανό λεξικό (διερμηνεία) στα Αγγλικά αλλά και στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, στην περίπτωση που ο αναγνώστης δεν μιλάει τη γλώσσα του βιβλίου. Τέλος, θα υπάρχει δυνατότητα δημιουργικής φύλαξης των παιδιών των αναγνωστών κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους στη Ζωντανή Βιβλιοθήκη.

Ελάτε να διαβάσετε εκείνες τις ιστορίες που σας προκαλούν, σας δυσκολεύουν, σας ιντριγκάρουν. Ελάτε εκεί που οι ιστορίες ζωντανεύουν…


vironas


ΤΙ: Ζωντανή Βιβλιοθήκη, μια βιωματική δράση για την προώθηση ενός πολιτισμού πολυμορφίας, ενάντια στις διακρίσεις, την προκατάληψη, τον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό.
ΠΟΥ: Κοινωνικό Πολιτιστικό Κέντρο Βύρωνα – Λαμπηδόνα (άλσος Αγ. Τριάδας, περικλείεται από τις οδούς Αγ. Σοφίας, Μεσολογγίου, Κορυτσάς, Κωνσταντιλιέρη). Είσοδος προσβάσιμη σε ΑμεΑ από τη συμβολή των οδών Καισαρείας και Ξάνθης.
ΠΟΤΕ: Κυριακή 11 Μαρτίου, 12:00 – 17:00.

.

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα...

Additional information