Ζωντανά βιβλία σε ένα "ζωντανό μουσείο"

.

Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη στο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ

"Ευρωπαϊκό Μουσείο Νέων" στον Ωρωπό.

.

Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη διαθέτει και πάλι τα "βιβλία" της, ανθρώπους που μοιράζονται τις δικές τους προσωπικές εμπειρίες με τους αναγνώστες τους, στο πλαίσιο του Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ "Ευρωπαϊκό Μουσείο Νέων: ένα ζωντανό μουσείο" που πραγματοποιείται από τις 21 ως τις 25 Σεπτέμβρη στις Παλιές Φυλακές Ωρωπού.

Πρόκειται για ένα πρωτότυπο φεστιβάλ δρόμου που διοργανώνεται από της εθελοντική οργάνωση «Πολίτες εν δράσει» με σκοπό να φέρει κοντά νέους από την Ελλάδα και την Τουρκία και να προβάλλει την νεανική τέχνη, σε ένα πενταήμερο γεμάτο συναυλίες, εκθέσεις, παραστάσεις και καλλιτεχνικά εργαστήρια. Στόχος του "Μουσείου των Νέων" είναι να προωθήσει τη δικτύωση μεταξύ νέων καλλιτεχνών από τις δύο χώρες και να ενδυναμώσει το διαπολιτισμικό διάλογο μέσω της τέχνης.

Η Ζωντανή Βιβλιοθήκη θα βρίσκεται εκεί, στο Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ "Ευρωπαϊκό Μουσείο Νέων", την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου από τις 16.30 ως τις 19.30 για να δώσει την ευκαιρία στους επισκέπτες να συνομιλήσουν με τα "ζωντανά βιβλία", να ακούσουν τις ιστορίες τους αλλά και να τους κάνουν ερωτήσεις, για να έρθουν τελικά αντιμέτωποι με τις προκαταλήψεις τους. Μια Αφρικανή πρόσφυγας, ένας οροθετικός, ένας αντιρρησίας συνείδησης, μια γυναίκα με κατάθλιψη, άνθρωποι που έχουν αντιμετωπίσει χρόνιο θεσμικό και κοινωνικό ρατσισμό θα είναι εκεί για να επικοινωνήσουν με το κοινό μέσα από μια προσωπική συζήτηση βιβλίου-αναγνώστη που στόχο έχει να σπάσει τα στερεότυπα που περιβάλλουν κάποιες ομάδες συνανθρώπων μας.

Ο χώρος στις Παλιές Φυλακές Ωρωπού είναι προσβάσιμος για Άτομα με Αναπηρία, ενώ κατά τη διάρκεια της Ζωντανής Βιβλιοθήκης θα παρέχεται ζωντανό λεξικό (διερμηνεία) στα Αγγλικά αλλά και στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα, στην περίπτωση που ο αναγνώστης δεν μιλάει τη γλώσσα του βιβλίου.

Ελάτε να διαβάσετε εκείνες τις ιστορίες που σας προκαλούν, σας δυσκολεύουν, σας ιντριγκάρουν. Ελάτε εκεί που οι ιστορίες ζωντανεύουν…

.

photo11

.

ΤΙ: Ζωντανή Βιβλιοθήκη, μια βιωματική δράση για την προώθηση ενός πολιτισμού πολυμορφίας, ενάντια στις διακρίσεις, την προκατάληψη, τον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

ΠΟΥ: Διεθνές Νεανικό Φεστιβάλ "Ευρωπαϊκό Μουσείο Νέων: ένα ζωντανό μουσείο", Παλιές Φυλακές Ωρωπού

ΠΟΤΕ: Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, ώρα 16.30-19.30

.

Για πληροφορίες και πλήρες πρόγραμμα εκδηλώσεων του Διεθνούς Νεανικού Φεστιβάλ "Ευρωπαϊκό Μουσείο Νέων" : Facebook Event, Facebook Page και http://euym.blogspot.com/

..

Μοιραστείτε αυτή τη σελίδα...

Πρόσθετες πληροφορίες