σχετικά με εμάς

Η ομάδα μας ήρθε σε επαφή με την ιδέα της Ζωντανής Βιβλιοθήκης για πρώτη φορά μέσω της πολύ επιτυχημένης ομάδας Living Library της Τουρκίας και αργότερα στη διάρκεια του συνεδρίου της UNITED στο Sheffield τον Ιούνιο του 2009. Το Σεπτέμβριο του 2009 λάβαμε την έγκριση συνεργασίας από τους Δανούς συντονιστές του Διεθνούς Δικτύου Ζωντανών Βιβλιοθηκών και ξεκινήσαμε δουλειά!

 

Σε μια χρονική περίοδο που ως άτομα και ως ομάδα μας απασχόλησε ιδιαίτερα η υποδόρια ενίσχυση (ίσως και επιβολή) ενός είδους life style ρατσιστικού βίου στην Ελλάδα, σκεφτήκαμε ότι η Ζωντανή Βιβλιοθήκη είναι ένα εξαιρετικό μέσο άσκησης στην συνύπαρξη, ευαισθητοποίησης και εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα και στην καταπολέμηση του κοινωνικού αποκλεισμού.

Βασικά στοιχεία του τρόπου που έχουμε επιλέξει να δουλέψουμε είναι η αυτοοργάνωση και η συλλογικότητα. Όλες οι δράσεις μας είναι αυτοχρηματοδοτούμενες και ανοιχτές σε όλους/ες όσους/ες επιθυμούν να στηρίξουν έναν πολιτισμό που να συμπεριλαμβάνει, να αναγνωρίζει και να εκτιμά την ποικιλομορφία.

 

Photo3

Πρόσθετες πληροφορίες