γιατί Ζωντανή Βιβλιοθήκη;

Το βιβλίο είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Αναπνέει στα χέρια του αναγνώστη, μιλάει, σπαρταράει, κλαίει, αγωνίζεται, θυμώνει. Μαζί του και ο αναγνώστης άλλοτε περισσότερο, άλλοτε λιγότερο ερωτεύεται, παθιάζεται, εκνευρίζεται, γελάει, αγωνιά, ηρεμεί, βαριέται. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο αναγνώστης δεν βγαίνει μετά από την εμπειρία αυτή ποτέ ο ίδιος.

Τι θα λέγατε όμως για μια βιβλιοθήκη, η οποία στα ράφια της δεν διαθέτει βιβλία; Ή μάλλον δεν διαθέτει χάρτινα βιβλία, ούτε καν e-βιβλία. Διαθέτει όμως ανθρώπους, τις ιστορίες τους και τις εμπειρίες τους. Και κάτι παραπάνω: τη διάθεσή τους να τα επικοινωνήσουν όλα αυτά με ένα τρόπο που να ενισχύει την προώθηση της ποικιλομορφίας.

Γιατί όταν προκαλείς τα πιο συνήθη στερεότυπα με ένα θετικό και χιουμοριστικό τρόπο, δίνεις την ευκαιρία στους ανθρώπους να τα σπάσουν.

Γιατί τι νόημα έχει να κουνήσεις δασκαλίστικα το δάχτυλο σε όσους έχουν και αναπαράγουν στερεότυπα, φοβίες και ρατσισμό, αν δεν τους δώσεις τη δυνατότητα να γνωρίσουν εκείνο που φοβούνται;

Γιατί είναι ένας συμπαγής, αλλά και εύκολος (και εύκολα μεταβιβάσιμος) τρόπος προώθησης της ανοχής και της κατανόησης.

Ελάτε να διαβάσετε εκείνες τις ιστορίες που σας προκαλούν, σας δυσκολεύουν, σας ιντριγκάρουν.
Ελάτε εκεί που οι ιστορίες ζωντανεύουν…

Πρόσθετες πληροφορίες